perjalan ke sepetang bersama blogger 2014 (SBB2014)

assalamualaiikum 

walaupun orang lain dah update cerita ni seminggu yang lepas aien baru hari nie nak update. aien bukan apa schedule penuh.. sebab apa penuh nanti aien cerita kat entry yang akan datang.. sebab hari ni aien nak bercerita tentang perjalanan aien bersama hawa sazannalee  serta dedeq de wishes n mr Ami ke SBB2014.

kami bertolak ke KL pada hari jumaat memandangkan kami dari terengganu.. ye lar kalau bertolak hari sabtu bila nak join SBB2014 nyer... yer dak??  sebelum ni aien belum pernah jumpa dedeq tapi kak hawa aien pernah jumpa masa join event kat kemaman chendol kopitiam . dedeq ngan mr ami nie dari setiu.. jadi mereka bertolak awal maybe pukul 9am kalau tak silap..  dari setiu ke tempat aien kijal.. makan masa dalam 2jam lebih gak..  aien dah tunggu dedeq kat jalan besar..  sebab kalau nak suruh masuk sampai rumah takut lambat plak mencari.. hehe.. aien ke tempat tunggu tue dalam kul 10 lar.. aien suruh ci anie yang hantarkan.. borak punya borak.. tengok2 ada satu kereta uturn ke tempat aien tunggu.. pastu tengok macam ye dah dedeq... hehe.. tue lar first time jumpa.. hehe.. 

pastu lepas ambik aien tue.. gerak plak pergi ambik kak hawa kat geliga.. terus bertolak ke KL lalu jalan bandar. mula2 rancang nak singgah tengok wayang dulu... pastu tak jadi.. jadi terus ke hentian gambang untuk makan.. kesian plak mereka bertiga belum makan lagi.. aien dah sarapan kat rumah.. hehe.. lepas makan-makan, solat.. pastu terus bergerak ke KL melalui lebuhraya.. memandangkan masa tue bukan cuti sekolah jadi perjalanan kami lancar.. dedeq n Mr Ami  bergilir-gilir bawak kereta.. kalau nak tau masa naik bukit kat lebuhraya karak tue...  dedeq yang bawak.. hohoho sangat hebat..

masa masuk bandar tue guna waze.. tapi dekat2 nak sampai tu boleh plak bateri habis.. masa tu dah sampai depan pwtc.. masa tue duk kalut dah call paly sebab masa tu muja,atiqa n hazanis belum sampai.. mula-mula tu dah nampak bangunan  yang bertulis ML tapi tak tau macam mana cara nak kesana... dua tiga kali duk pusing pwtc cari jalan khucing.. entah macam mana boleh tersasar jauh dari landasan sampai ke KTM segambut... hehehe kalau ingat kembali kelakar n banyak memori tercipta..  memandangkan dari KTM segambut tu waktu orang balik kerja.. jadi kami terperangkap dalam jemm.. hahaha.. lepas magrib baru jumpa regalia homestay tu.. padahal betul dah jalan mula2 tu... cuma kami perlu buat pusingan uturn n ambik jalan bawah.. hohoho.. walaupown kami makan langsat banyak sangat tapi aien happy sebab mereka sangat sporting kesian mr ami dedeq sbb kene drive dalam jemm..   okew lar setakat ni dulu lar cerita perjalan ke sepetang bersama blogger 2014 (SBB2014).. nanti aien sambung lagi pasal sesuatu yang berlaku sebelum masuk ke homestay.. thanks sebab sudi baca.. next entry baru ada gambar hookey...

mungkin dalam perkiraan akan ada 4-5 entry yang berkaitan pasal #sbb2014
dah baca belum yang ni? =>  mengitung hari majlis sepetang bersama blogger 



16 Komentar untuk "perjalan ke sepetang bersama blogger 2014 (SBB2014)"

Assalamualaikum
Sungguh mencabar perjalanan untuk ke SBB.

Waalaikusalam. .. mana gambarnya cik aien...

wah..syok la p bertiga...hehe...slmt knln aien

Walaupun mencabar pasti kepuasan di sbb kan?

Ikhlas,
profhariz.com

Hooohooo seronak ya dapat drive pi ke SBB 2014. Dptlah juga berkenalan dgn lu walaupun sebentar...bersua lagi di lain masa. Apa macam seronok tak pergi ke SBB 2014? Dapat apa masa lucky draw... Aien Hermionie...??

yang mencabar tu baru seronokkan....tahniah sebab berjaya sampai dgn selamat.

alahai panjang nye cerita....

mane entri bergambar nehh ? hehehe.. lam fb ade je...

gambar xda jadi kurang mencabar nak tgk..hehehe

betul tu.. memang mencabar..hehe

entry bergambar aien dah publish.. hehe

erm tak pe next time jumpa okew..

memang seronokkkk.. nak2 aien nie duk goyang kaki je kat belakang... hehe

syok.. sebab boleh bercerita panjang2.. heeee

 
Copyright © 2014 aien hermionie - All Rights Reserved
Template By Catatan Info