Segmen : Saya Blogger Negeri ...

assalamualaikum

okew.. dah habis dah blogwalking kat semua yang tinggal komen kat blog aien.. jadi... aien nak mula join segment semula... hehe.. sebenar nya semalam dah dua tiga kali terjah blog nie.. untuk entry sini
tapi ye lar nak habiskan blogwalking dulu... bagus jugak segmen nie.. sebab kita boleh kenal siapa blogger yang sama negeri dengan kita... mana tau kot2 boleh wat gathering..

okew... let's start.....



 aien blogger dari  negeri 
TERENGGANU (kemaman)... 
kemaman ni dah sebelah kuantan tau.. kalau dengan kuala terengganu tu agak jauh...

tempat menarik
kemaman ada Zoo.. kepada yang belum datang.. jemput lar datang... bukan senang nak tengok singa depan mata... yang kat internet tue lain... mesti ada yang cakap.. "ala zoo untuk budak sekolah rendah wat lawatan je lar.. yang remaja mana sesuai... " heloo.. korang pernah tak tengok cerita korea.. diorang sweet je tau dating kat zoo.. try lar bawak awek or pakwe korang pg sana.. klu nak tau sweet ke tak.. hehe.. erm kat terengganu banyaki sangat pantai2 n pulau2 yang menarik.. lagi satu.. kat kemaman ada panggung wayang <----walaupown kecik.. hehe.. kat negeri terengganu.. kat kemaman je tau ada wayang..

ops... memandangkan tahun 2013 nie adalah tahun melawat terengganu aien menyeru kepada semua rakyat malaysia... supaya datang melawat terengganu... sila tekan 
untuk menerokainya sendiri..

makanan wajib beli!!
kalau korang bercuti kat negeri terengganu.. makanan ni korang wajib singgah beli... senang je nak dapat.. sebab diorang jual kat persisiran jalan..korang akan jumpa bila lalu untuk ke destinasi (terengganu-kuantan)

yang pertama...
keropok lekor... 
 bagi aien keropok lekor paling best... kat kedai 008 Pantai Kelulut, Marang. series aien cakap.. sedap!!.. kedai tu dua tinggkat.. terbayang keropok lekor tu time type entry ni... adoii... 

yang kedua..
lemang..

memang lar kat tempat korang pown ada kan.. tapi yang ni lain tau... rasa lemak2 yang tiada tandingan... cewahh.. promosi habis.. korang boleh dapatkan kat area kijal,kemaman. banyak sangat pilihan.. kalau musim perayaan lagi lar boleh sesak lalulintas kat situ.. klu lalu comfirm singgah beli... kalu nak senang kan.. korang cakap je suruh penjual tue buangkan buluh tue.. tak payah susah susah bila nak makan dalam kereta..

sebenarnya banyak lagi makanan yang best.. contohnya.. nasi dagang,satar, pulut lepa, dodol n banyak lagi... tapi yang dua tue.. korang wajib beli kalau korang tak nak kempunan... hehe..

2013 tahun melawat terengganu... tekan je gambar tu untuk ke laman web tourism terengganu

 


aien nak tag kat 

 afiq 
nia 


selamat datang ke negeri terengganu

kepada blogger terengganu.. sila bagitau daerah tempat kamu tinggal.. supaya senang kalau nak buat gathering..


28 Komentar untuk "Segmen : Saya Blogger Negeri ..."

Kopok lekor terengganu best!!! Aaaa nakk.. hihi

sy blogger tganu gak..hee,,,dtg cini follow org ganuuuu^^..kite geng ea

http://comey-comeyblog.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

kopok lekor kopok lekor hehe

btul2 kopok lekor kat terengganu ni terbaik

TAHNIAH !! : )

http://nikainaa.blogspot.com/2013/01/pemenang-ina-1st-giveaway.html

hai aien saya blogger terengganu gak ^__^

trm ksh atas kunjungan aien..

dah follow sini..
dari segmen sama..
http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

saye orang Teganu jugok. meh la jalan Pulau Rusa. buleh shopping Desa Murni.done follow sini.
http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

singgah sini , from the same segmen :D

salam perkenalan :) done follow awak

http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

jom kita buat gthering blogger Tganu. Tentu bestkan... Zoo Kemaman best la. Pergi dulu baru tahu...

Tapi kalau nak tahu apa yang menarik lg diTganu blehlah datng jenguk disini

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

datang dari segmen yg sama :)


http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

ASSAKAMMUALAIKUM , budak kedah mai terjah blog ampa ! terjah la balik nowh :)
http://dearbudakjahat.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Salam..^^
Singgah dari segment yang sama..^^ saya dari SELANGOR^^

http://secretofshaila.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.htm

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

salam kenal dari ciksu:D
singgah dari segmen yang sama..
dari kedah

i follow ;D

waa kita sama ! bella pun org terengganu jugakk . hihi

hai.. assalamualaikum..
yeen dtg dari segmen yang sama
jom terjah ke nogori plk :)
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

salam perkenalan..nice blog..
sy suke,sy suke..^__^
sy pong org ganu gk..hihi
jmput singgah blog sy gk..http://wan-sarah.blogspot.com/

dari GA yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Salam ziarah dari waalid..guane gamok orang kite?

waalid folo bloggers ganu..:)

selamat menjalani ibadah puasa

Permata Perjuangan

Kite blogger tganu gop.. same la kite..

singgah sini dari segmen yg sama..

hope u hit me back ok

assalam..dtg dri nger yg sama...senyum sokmo..follow sini

http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

blogger tganu dan aktif dlm blog? contact FD kat fb ye https://www.facebook.com/ftndiana27

 
Copyright © 2014 aien hermionie - All Rights Reserved
Template By Catatan Info