totorial key chain lolipop papa i love u dari kain felt

assalamualaikum

erm dah seminggu dua nie aien duk sibuk wat craft dari kain felt..
sebab aien kena buat presentation sebagai extension agent..
apa tu extension agent?
extension agent tu macam orang yang menyampai kan maklumat untuk orang kampung..
erm klu nak tau lebih lanjut tentang extension agent nie..
 nanti kita berjumpa kat entry yang akan datang ek.. hehehe

okew kita berbalik semula pada totorial untuk 
buat key chain lolipop mengunakan kain felt..
macam ni...



okew ni gambar untuk material nyer..ada satu lagi.. lupa nak snap skali.. fiber


1. okew.. mula-mula potong kain felt 2 bentuk bulat.
untuk bahagian depan dan belakang


2. lukis bentuk seperti lingkaran nyamuk. lepas tu gunting.


3.jahitkan lingkaran yang kamu gunting tadi pada 
permukaan depan bentuk bulat


4. jahitkan butang kecil2 dan comel pada lingkaran tadi..
klu rasa nak cantik.. jahitkan lar banyak sikit butang tu..


5. gabungkan bahagian depan dan belakang bentuk bulat 
dan jahit macam dalam gambar di bawah.jangan jahit sampai habis tau.. 
sebab kat dalam tu kena masukan fiber


6. guntingkan batang lolipop dan jahitkan.. dekat bawah batang
 lolipop tu jangan lupa gunting macam bentuk separuh bulat


7. dah sudah jahit... masukan lah iber kedalam batang tu..


8. cantumkan lolipop dengan batang nyer..
lepastu jahit kat tepi kedua dua belah lolipop 
dekat anak panah putih tu.


9. jahitkan butang dan reben  di antara batang dan lolipop tu..


10. cucuk hp stripe kat atas lolipop.


okew dah siap.. tengok lah hasil nyer.. klau x de hp stripe.. boleh guna reben.


okew.. selamat mencuba..

jangan lupa klik ni tau..




13 Komentar untuk "totorial key chain lolipop papa i love u dari kain felt"

wah...bgus la tutor nie..suke3..
thanks eh coz ajar, hihi~... ^_^

dh klik2 utk awk..

miss YUi: erm try lar buat.. pas2 share r gambar.. aien nak tengok..:)

Nisa Greennnpanda : tq sbb klik.. erm nanti aien buat tutorial yang lain lagi..

mohdhazlan Dreadlock : hehe.. time kasih.. nie pown atas bantuan kawan2.. try r buat.. mesti lebih cool klu lelaki yang buat.. :)

rajinnya dia jahit :) good work!

kunjungan pagi sob dan comment pagi . comment back and visit back .

waaa!!
Kreatif-nyer!!
Salute!
Nak try tapi malass... hhuhuhu
tutor hilangkan rasa malas takde? XD

sangat lawa...huhu

p/s : admin tak berapa tahu sgt video editor mana yang terbaik. tapi tgk top 1o sini

http://video-editing-software-review.toptenreviews.com/

jika ada yang berkenan. gtau lah. admin akan cuba cari "full version"...huhu (^_^)

pos dekat rumah den satu
nampak cantik


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

 
Copyright © 2014 aien hermionie - All Rights Reserved
Template By Catatan Info